Svijet

Gledatelj uzrokovao pad velike grupe na prvoj etapi Vuelta a San Juan 2020.

Današnju uvodnu etapu utrke "Vuelta a San Juan 2020." zasjenio je pad velike grupe u samom finalu, koji je uzrokovao nesmotreni gledatelj.

Peloton kojeg su činila mnoga poznata imena postrojio se u Argentini na prvoj etapi ove utrke koja je startala u nedjelju, 26. siječnja/januara.
 


Bila je to jedna od  onih utrka na kojoj su sprinteri imaju u cilju da iskoriste svoju prvu priliku. No borba za ciljnu liniju narušena je padom velike grupe vozača na oko 3,5km od linije, kada je navijač stao preblizu pelotona, zakačio je biciklistu, što je prouzrokovali masovni pad. Kamera je jasno prikazivala lančanu reakciju velike skupine vozača dok padaju, što je prouzrokovalo da se peloton podjeli na pola.

 


Među onima koji su pali bio je i Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step).

Belgijanac je nakon pada izgubio dosta vremena što je uzrokovalo veliku razliku za pobjednikom utrke. No sudijska komisija kasnije je odlučila neutralizirati vremenske nedostatke koji su uzrokovani padom.

Komesari su za medije izjavili: "Nakon pada koji se dogodio na prvoj etapi, točnije na nekih 3,5 km od cilja, bili smo u mogućnosti da pogledamo video na kojem se jasno vidi da je pad grupe uzrokovao gledatelj kada je dotaknuo upravljač bicikliste, nakon čega je povjerenstvo donijelo odluku da dodjeli isto vrijeme svim vozačima koji su bili u grupi u trenutku pada".

 


Nakon toga u kaotičnom sprintu do cilja pobjedio je Francuz Rudy Barbier, koji vozi za Israel Start-Up Nation ekipu. No, neki od velikih sprintera propustili su ovu etapu, poput Alvaro Hodeg (Quick-Step) koji je zauzeo peto mjesto, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) na šestom i Fernando Gaviria na devetom.

Gaviria je rekao: "Etapa je dobro prošla. Nitko iz tima nije ozbiljno ozlijeđen što je uvijek dobro. Radili smo na pokušaju da osvojimo etapu, ali na kraju je došlo do zbrke nakon pada".

"Sutra je za nas još jedna dobra etapa i prilika da idemo do pobjede, pa ćemo se nadati dobrom rezultatu."

Vuelta a San Juan je utrka koja se vozi u sedam etapa oko provincije San Juan u zapadnoj Argentini.

Ova utrka privlači brojne biciklističke zvijezde, uključujući Juliana Alaphilippea (Quick-Step) koji je na njoj ostvario dvije etapne pobjede u prošlogodišnjem izdanju.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.