Svijet

UAE Tour: Pobjeda Pogačara na 5.etapi utrke

Tadej Pogačar ostvario je značajnu pobjedu za UAE Team Emirates na 5. etapi UAE Tour-a koja se vozila od Al Aina do Jebel Hafeet u dužini od 162km.

Nakon drugog mjesta u utorak 25.2.2020, danas je mladi SLovenac uspio da se izbori za zlato i najveće mjesto na postolju.
 


Pogačar je prvi napao na 4.5 km do kraja, što je smanjilo grupu na šest najbolje plasiranih vozača. Kasnije se borba vodila između najbolje četvorke s Pogačarom i vođom utrke Adam-om Yates-om (Mitchelton-Scott) koji su vodili napetu utrku do same ciljne linije. Pogačar je odigrao pametno, sačuvavši snagu iza Alekseja Lutsenka (Astana) u sprintu prije nego što ga je zaobišao pred ciljnom linijom.

Njegov timski kolega Davide Formolo, koji je bio ključan za postavljanje mladog Slovenca u poziciju za pobjedu, a završio je odmah iza na šestom mjestu sa 23 sekunde zaostatka. Pogačar ostaje drugi u ukupnom poretku i nosi bijeli dres kao vođa u klasifikaciji mladih vozača.

Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) završio je na 116.mjestu, a mladi srpski vozač Veljko Stojnić (Vini Zabù - KTM) danas je ciljnu liniju prešao kao 127 vozač na UAE Touru.

Pogačar: "Bila je to nevjerojatna pobjeda. U usponu sam pokušao napasti više od pet puta, ali vidio sam da je Yates snažan, pa sam igrao pametno i čekao sprint. Počeo sam u sprintu prilično rano jer sam znao da je zadnja krivina presudna. Ušli smo u krivinu jedan pored drugog, ali nastavio sam se boriti i gurati snažno do linije. Vidio sam jaz u zadnjim metrima i izbacio sam bicikl ispred sebe i na kraju pobijedio. Danas je cijeli tim savršeno funkcionirao. Ovo je bio moj prvi veliki cilj u godini i pobjeda na domaćem terenu moje ekipe je zaista nevjerojatna".

Sutra se vozi 6. etapa koja će biti ravna a vozači će voziti od Al Ruwaisa do Al Mirfe u dužini od 158km što će biti posljednji obračun sprintera na UAE Touru.
 

KOMPLETNI REZULTATI

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.