Svijet

Tour de France mogao bi se održati bez gledatelja

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu kazala je da bi ovogodišnji Tour de France mogao biti upriličen bez gledatelja u pokušaju borbe protiv pandemije koronavirusa.

Francuska vlada razgovara s organizatorima Toura o budućnosti ovog vrhunskog događaja koji bi se trebao održati od 27. lipnja/juna do 19. srpnja/jula, koji godišnje na Francuske ceste privlači više od 10 milijuna obožavatelja.
 


Razmatraju se sve mogućnosti, uključujući odgađanje ili otkazivanje događaja koji se svake godine održava u mirnodopskom vremenu od 1903. godine, kazala je ministrica.

"Svaki scenarij je moguć. Prije smo imali (nametnute zabrane gledatelja) za druga natjecanja, iako to neće imati isti utjecaj, jer poslovni model Toura ne ovisi o prodaji ulaznica poput nogometa ili ragbija", izjavio je u srijedu na radio stanici France Bleu.

Odgoda Olimpijskih igara u Tokiju i nogometno prvenstvo Euro 2020 usredotočilo je pozornost na Tour koji se kroz tri tjedna vozi tisućama kilometara kroz gradove i sela Francuske završavajući na Elizejskim poljanama u Parizu.

"Mislim da su danas svi svjesni i odgovorni za razdoblje izolacije kroz koje prolazimo. Svi znaju razloge i koristi koje izolacija svima može donijeti", kazala je.

"Dakle, u konačnici ne bi bilo tako loše jer biste Tour još uvijek mogli gledati na TV-u".

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.