Svijet

Nino Schurter i Lars Forster nastupaju na Swiss Epic 2020.

Nakon što smo vidjeli otkazivanje Cape Epic-a zbog Covid-19 i s odgodom Svjetskog Kupa, Scott Scott SRAM tim na čelu s Nino Schurter i Lars Forster sudjelovat će u Swiss Epic 2020.

Nije lako doživjeti da jedan vrhunski vozač poput Nino Schurter sudjeluje u ovoj vrsti utrke, osim Cape Epic-a, ali s obzirom na to da je ove godine kalendar gotovo prazan i da se Swiss Epic odvija u "dvorištu" aktualnog Svjetskog Prvaka, ovo zasigurno za Ninu izgleda kao dobra prilika da odnese pobjedu u utrci koja mu je posljednji put izmakla u 2016 godini.
 


Gotovo kompletna postava Scott Scott SRAM tima će sudjelovati u Swiss Epic 2020. uz Ninu Schurtera i Larsa Forstera koji vode tim, Andri Frischknecht i Matthias Stirnemann koji su bili prvaci u 2018. godini, gdje će se drugi par i direktor ekipe Thomas Frischknecht natjecati u kategoriji Grand Master.

 

 

"Prije svega, sretan sam što se napokon vraćam na utrke", rekao je Schurter. "Osobito nakon što smo ove godine propustili Absa Cape Epic. Odlično je što možemo koristiti Swiss Epic kao pripremu za utrke Svjetskog Kupa. Uvijek vozim za pobjedom, pa će zapravo ovo biti više od samog zagrijavanja. I ovo je utrka koja je gotovo na mom 'kućnom pragu' što je također čini posebnom. Pobjeda na Swiss Epic nedostaje mojoj kolekciji, pa ću dati sve od sebe da to promijenim".
 


"Swiss Epic je, vjerujem, zapravo teža utrka; kao što je i intenzivnija sa svim tim usponima“, otkrio je Andri Frischknecht uspoređujući Swiss Epic sa Cape Epic u Južnoj Africi. "Naravno, ona ne traje tako dugo kao Cape Epic. Osim toga, mi kao lokalni stanovnici Švicarske imamo prednost poznavanja terena malo bolje nego kada se natječemo u Južnoj Africi."
 


Thomas Frischknecht, direktor tima SCOTT-SRAM-a, također će moći odmjeriti svoju formu na Swiss Epic: "Za mene je zabavni aspekt ove utrke mnogo važniji od njegove natjecateljske strane“. "Jednostavno uživam biti dio same utrke i dobiti taj osjećaj kada se natječem".

Swiss Epic 2020 održat će se od 18. do 22. kolovoza/augusta, nakon što je Švicarska vlada dozvolila da se od 22. lipnja/juna održavaju događaji i sastanci do 1.000 ljudi.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.