Svijet

Tour de France: Christian Prudhomme pozitivan na koronavirus

Unatoč tome što su svih 166 vozača preostalih na Tour de France-u prilikom testiranja bili negativni na koronavirus, direktor utrke Christian Prudhomme testiran je kao pozitivan, prema pisanju francuskih medija.

Kao i svi natjecatelji i sudionici Toura, Prudhomme je prošao PCR test u ponedeljak koji je po rasporedu utrka bio dan odmora, a navodno je u utorak ujutro, uoči početka 10. etape, primio vijest o pozitivnom rezultatu.
 


U izjavi objavljenoj danas oko 13 sati, organizator utrke ASO i UCI potvrdili su da među vozačima nije bilo pozitivnih rezultata, već četiri slučaja među osobljem iz četiri odvojena tima. Također su izjavili da je "pružatelj tehničkih usluga također pozitivan i napustio je utrku", ali Prudhomme-a nisu posebno spomenuli.

Francuski list L'Equipe, koji je u vlasništvu ASO-a, bio je među francuskim medijima koji su izvijestili o Prudhommeovom pozitivnom testu. Rečeno je da će Prudhomme morati napustiti utrku na sedam dana, a za to vrijeme će ga zamijeniti bivši vozač i trenutni sportski menadžer ASO-a, François Lemarchand.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.