Svijet

Najava: Nove Mesto 2020, Svjetski kup XCO

Ostalo je samo nekoliko sati prije početka najkraćeg XCO Svjetskog kupa u posljednjih nekoliko godina.

Ako već niste upoznati, ovogodišnji MTB Svjetski kup smanjen je na samo dva događaja i oba će se održati u Novom Mestu, Češka, od 29. rujna do 4. listopada. Samo tjedan dana kasnije održat će se Svjetsko prvenstvo u Leogangu u Austriji, a nekoliko dana kasnije i Europsko prvenstvo. To znači da će za manje od mjesec dana elitni biciklisti morati nastupiti u 6 vrhunskih događaja. Nešto što sigurno do sada nije prakticirano.

Što se tiče glavnih favorita u muškoj konkurenciji postoje imena koja su uvijek na prvom mjestu ma kakva god situacija bila i kakav god nas raspored očekivao. Treba napomenuti da je ove godine MTB scena zakinuta za nastupe Mathieu Van der Poela koji neće nastupiti ni na jednoj od sljedećih utrka zbog priprema za cestovne utrke.

Trenutni svjetski prvak i pobjednik svjetskog kupa Nino Schurter je uvijek glavni favorit gdje god startao. Ostaje pitanje da li je manjak utrka ostavio neki trag na Švicarcu ali takva je situacija i svim ostalim vozačima. Njegov timski kolega Lars Forster je sigurno u glavnom krugu kandidata za dobar rezultat. Brazilac Henrique Avancini je sigurno jedan od favorita za eksplozivne kratke utrke koje se voze prije glavnog događaja a pripreme koje je radio u rodnom Brazilu tokom pandemije stavljaju ga među glavne favorite i za glavnu XCO utrku. Mathias Flueckiger kao i domaća uzdanica Ondrej Cink također se nadaju dobrom rezultatu. Ne treba zaboraviti spomenuti momke iz tima Absolute Absalon. Jordan Sarrou, Victor Koretzky i Titou Carod signurno mogu ponuditi vožnje vrijedne postolja.

Od novih imena treba izdvojiti Rumunja Vlada Dascalua koji je na desetom mjestu UCI ljestvice nakon što je prošle godine osvojio sve u kategoriji U-23.

Što se tiče ženske konkurencije, aktualna svjetska prvakinja, u XCO i XCM, Pauline Ferrand Prevot nije imala dobru najavu tijekom nekoliko utrka u kojima smo je vidjeli ove godine. Amerikanka Kate Courtney iz Scotta SRAM-a, pobjednica Svjetskog kupa 2019. godine, još se nije natjecala ove godine i njezina je forma nepoznanica. Švicarka Jolanda Neff pretrpjela je ozbiljnu ozljedu krajem 2019. godine ali to je nije spriječilo da postane prvakinja Švicarske i svakako je jedna od glavnih favoritkinja za postolja tijekom sljedećih mjesec dana.

1. Nove Mesto Svjetski kup 2020

29.09.2020 XCC - Žene i muškarci - 16:30

01.10.2020 XCO - Žene - 12:00

01.10.2020 XCO - Muškarci - 15:30

2. Nove Mesto Svjetski kup 2020

02.10.2020 XCC- Žene i muškarci – 16:50

04.10.2020 XCO – Žene – 11:30

04.10.2020 XCO – Muškarci – 15:00

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.