Svijet

Meksikanac Gerardo Ulloa iznenadio sve i pobjedio na 1.etapi Svjetskog kupa

Nakon mjeseci čekanja, Svjetski kup 2020. za muškarce započeo je prvom kratkom stazom u Nove Mesto.

Doista važna utrka jer je označila povratak maksimalnog broja natjecanja i koju je Gerardo Ulloa pobijedio, što je bilo iznenađujuće za sve.
 


Kao i posljednjih godina, početak je bio eksplozivan, ali nitko nije pokušao bilo kakav prvi napad; tijekom prvih nekoliko krugova vodeću skupinu konsolidirali su Avancini, Schurter, Koretzky, Meksikanac Gerardo Ulloa i Mathias Flueckiger.
 


Četvrti krug bio je označen kada je utrka pretrpjela najveći zastoj Avancinijevim padom na skoku. Istodobno je Švicarac Nino Schurter također počeo gubiti mnoge pozicije zbog nekih mehaničkih problema.

Victor Koretzky, Mathias Flueckiger, Filipo Colombo, Maxime Marotte i Manuel Fumic bili su neki od onih koji su predvodili skupinu i malo su opustili tempo početkom šestog kruga, ali svejedno je kružna staza postajala sve klizavija i svaki neuspjeh uzrokovao je brz gubitak ili zauzimanje pozicije.
 


Posljednji krug započeo je s Filippom Colombom na prvoj poziciji i ubrzo su počeli napadi. Prvi je bio Koreztky na koji je Maxime Marotte odgovorio, a da nitko od njih nije uspio otići u bijeg. Meksikanac Gerardo Ulloa iznenadio je sve snažnim napadom u posljednjem dijelu da bi pobijedio u intenzivnom sprintu s Koretzkyjem.

Henrique Avancini ušao je na poziciju 11.mjestu, a Nino Schurter na 29. poziciji.

Rezultati Short Track 1 Nove Mesto World Cup 2020

  1. Jose Gerardo Ulloa Arevalo 20:15
  2. Victor Koretzky 00:00
  3. Maxime Marotte 00:02
Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.