Svijet

UCI predstavio UCI Marathon Series kalendar za 2021 godinu

UCI je iznenadio sve predstavljajući UCI Marathon Series kalendar za 2021. godinu u stilu kalendara Svjetskog kupa.

Iako su prethodno imali neuspjele pokušaje privlačenja interesa za ovaj događaj, sada izgleda kao dobra prilika da za ponovni pokušaj, a predstavljeni kalendar izgleda kao da su vrlo dobro počeli.
 


Posljednjih godina imamo dostupan UCI Marathon Series kalendar, ali preklapanje utrka koje su se znale održavati istog dana i "loša organizacija" na međunarodnoj razini razrijedili su interes za sudjelovanjem, kako amaterima tako i profesionalcima koji rijetko nastupaju stalno na istom događaju.
 


Sada je UCI predstavio jedinstveni i dobro strukturirani kalendar koji uključuje 2 etapne utrke (Cape Epic i Andalucía Bike Race) plus 6 jednodnevnih utrka. Ovo stvara krug od 8 utrka koji mogu privući zanimanje profesionalaca i konačno privući sve favorite da prisustvuju događajima.

UCI Marathon Series 2021.

  • 21. - 28. ožujka: Absa Cape Epic, Cape Town, Western Cape (Južna Afrika)
  • 20. - 25. travnja: Andalucía Bike Race, Jaen i Cordoba (Španjolska)
  • 2. svibnja: Bike Marathon Jelenia Gora, Jelenia Gora (Poljska)
  • 12. lipnja: Hero Sudtirol Dolomites – XCM, Selva Val Gardena (Italija)
  • 31. srpnja - 1. kolovoza: Sakarya – XCM, Sakarya (Turska)
  • 21. kolovoza: Grand Raid BCVS – MTB Alpine Cup – XCM, Verbier i Grimentz (Švicarska)
  • 12. rujna: La Forestiere, Les Moussieres-Arbent (Francuska)
  • 8. listopad: Roc d’Azur, Frejus (Francuska)

S ovim novim pokušajem UCI-ja nadamo se da ćemo u 2021. godini vidjeti maratonsku seriju događaja kako generira isti interes kao i XCO Svjetski kup.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.