Svijet

Florida se nudi kao domaćin Olimpijskih igara ukoliko Tokio otkaže

Još je šest mjeseci do Ljetnih igara, a glavni financijski direktor Floride ponudio je svoju državu kao rezervni plani za Olimpijske igre.

Jimmy Patronis, glavni financijski direktor Floride, obratio se predsjedniku Međunarodnog Olimpijskog odbora (MOO) Thomasu Bachu kako bi svoju Floridu ponudio alternativno mjesto za predstojeće Ljetne igre u slučaju da se otkaže događaj u Tokiju.
 


U pismu koje je Patronis poslao Bachu i objavio na mreži, spomenuo je glasine da Japanska vlada namjerava otkazati igre, dodajući da "još uvijek ima vremena za raspoređivanje timova za odabir lokacije na Floridi".

 

Slučajevi COVID-19 i dalje nastavljaju rasti širom svijeta, povećavajući sumnje oko održavanja Olimpijskih igara svakim danom. Vijest da se Japanska vlada premišlja o svojim planovima da bude domaćin Olimpijskih igara prvo je izvijestio britanski list The Times. U ovom se izvješću poziva na visokog člana vladajuće komisije u Japanu koji je rekao da je o sudbini igara u Tokiju već odlučivano iza zatvorenih vrata te da Olimpijske igre neće ići prema planu, te kako su već ranije, prije godinu dana odgođene zbog COVID-19.

Visoki dužnosnici Japanske vlade, uključujući premijera zemlje, Yoshihide Suga, otada su negirali da su Igre ugrožene. Patronis ili nije vidio ova izvješća o praćenju ili jednostavno ne vjeruje da su istinita, jer je napravio korak dalje sa svojim pismom Bachu, pozivajući se na "izvještaje vođa u Japanu gdje osobno zaključuje da su previše zabrinuti zbog pandemije za Olimpijske igre 2021".

Patronis je ukazao na brojeve Floridskog turizma prije pandemije, napominjući da je država dnevno primala 900 ljudi. U 2019. je, rekao je, 131 milijun ljudi posjetilo Floridu, dodajući da je država dobro opremljena za "glavni pothvat ove vrste" zahvaljujući "obilnim hotelskim kapacitetima i dobro održavanim prometnim mrežama". Nastavio je, napisavši, "Florida ima 20 komercijalnih zračnih luka, 31 gradski tranzitni sustav, 12 glavnih sveučilišta koja imaju postojeće sportske sadržaje - a mi imamo svjetski poznate zdravstvene ustanove u svakoj od naših regija."

Patronis je pozdravio spremnost svoje države da ostane otvorena tijekom većeg dijela pandemije, napominjući da je to imalo velike koristi za gospodarstvo. Nije spomenuo državnu statistiku COVID-19, koja trenutno broji 1.6 milijuna slučajeva i više od 25.000 smrtnih slučajeva (u usporedbi s 369.000 slučajeva i nešto više od 5.000 smrtnih slučajeva u Japanu).

MOO nije objavio odgovor Patronisu, koji je svoje pismo poslao u ponedjeljak, ali Bachu je ostavio telefonski broj ureda tražeći da se javi kako bi mogli ugovoriti sastanak. "Kakve god mjere predostrožnosti bile potrebne", napisao je, završavajući pismo, "prihvatimo to i obavimo to".

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.