Svijet

Shimano produžio partnerski ugovor s UCI

Međunarodna biciklistička Federacija (UCI) izrazila je veliko zadovoljstvom i najavila obnavljanje i proširenje partnerstva koje uživa sa Shimanom od 1999. godine.

Kroz svoje prošireno partnerstvo, UCI i Shimano imaju za cilj ojačati svoju suradnju i zajedničkim radom promovirati vrijednosti koje ih vežu: razvoj biciklizma u svim oblicima (kao natjecateljski sport, rekreativna aktivnost i prijevozno sredstvo) za sve; promicanje različitosti među ljudima koji voze bicikl; i promicanje zdravog života kroz biciklizam. Bitno je spomenuti da značajan broj inicijativa pokrenut će se na UCI događajima s tim ciljevima na umu.
 


Shimano je svjetski lider u biciklističkim komponentama i sada je potpisao partnerski ugovor sa UCI World Cycling partner za razdoblje 2021. - 2024. godine. Ovaj novi status predstavlja snažnu predanost Shimana, koji će sada biti uključen u većinu UCI Svjetskih Prvenstava (cesta, velodrom, para-biciklizam, brdski bicikl, BMX, urbani biciklizam, MTB maratoni, ciklokros i Gran Fondo, kao i prvo UCI Svjetsko prvenstvo u biciklizmu u 2023. koje će se održati u Glasgowu i Škotskoj) te na UCI MTB i Ciklokros Svjetskim Kupovima. Shimano će također pojačati svoj doprinos u UCI-jevim aktivnostima razvoja biciklizma.

Nadalje, iskusni timovi kojim tvrtka Shimano raspolaže nastavit će pružati neutralnu pomoć na velikom broju UCI događaja, kao što su UCI cesta, Gran Fondo, Parabiciklizam i MTB Svjetskim prvenstvima.

Također, 2021. je simbolički važna godina i za Shimano i za UCI.

Shimano slavi stotu obljetnicu nakon što je ovu tvrtku u 1921. osnovao Shozaburo Shimano u Osaki u Japanu. Shimano je započeo svoj razvoj sa proizvodnjom naba za kotače, odnosno freewheel-ova, a ključno je bilo osigurati široku dostupnost komponenti. Shimano od tada nastavlja s inovacijama, igrajući istaknutu ulogu u globalnoj ekspanziji biciklizma.

Sa svoje strane, UCI će također ove godine proslaviti stotu obljetnicu, svog Svjetskog prvenstva u cestovnom biciklizmu, na 2021. izdanju događaja koji će se održati u Flandriji (Belgija). Prvo i uvodno izdanje UCI Svjetskog cestovnog Prvenstva održano je u Kopenhagenu (Danska) 1921. godine, a UCI i Shimano zajedno će obilježiti stotu godišnjicu natjecanja jedinstvenim internetskim i lokalnim aktivacijskim događajima i aktivnostima usmjerenim široj javnosti.
 


Kao dio svog obnovljenog partnerstva, UCI i Shimano također će pokrenuti niz inicijativa u potpori razvoju biciklizma, uključujući sljedeće:

  • testovi proizvoda tvrtke Shimano na licu mjesta namijenjeni obožavateljima koji prisustvuju UCI događajima;
  • doprinos tvrtke Shimano za pomoć u promicanju biciklizma, na primjer kroz sudjelovanje japanske tvrtke u UCI-jevim kampanjama (posebno Ride & Smile), projektima u kojima sudjeluje UCI Svjetski biciklistički centar (WCC) i UCI program solidarnosti, doniranje proizvoda dioničarima koji promiču biciklizam i koje je prepoznao UCI;
  • suradnja u studijama od interesa za UCI i Shimano, u područjima poput održivog razvoja i sigurnosti.

Predsjednik UCI-a David Lappartient rekao je: "Obnova i proširenje našeg partnerstva sa Shimanom izvrsna su vijest za našu Federaciju i naš sport. Posebno smo sretni i ponosni što imamo tako vjernog i prestižnog partnera kao što je Shimano. Razina usluga koju je pružao tijekom posljednjih 20-ak godina i ulaganje u podršku našim aktivnostima, ne samo u razvoj, učinili su je istinskim vrijednim saveznikom biciklizma. Jačanje njegovog angažmana koristit će našem sportu u cjelini".

Taizo Shimano, viši izvršni potpredsjednik Shimana, rekao je: "Otkako je Shimano započeo partnerstvo s UCI 1999. godine, uspjeli smo okupiti sve globalne članove tima Shimano kako bi podržali mnoge UCI-jeve nacionalne i međunarodne programe u natjecanjima, i aktivnosti na terenu. Nesumnjivo smo jači zahvaljujući svemu što smo naučili tih godina i nadamo se da je naša investicija i za to vrijeme odigrala svoju ulogu u globalnom rastu biciklizma. Čast nam je igrati našu kontinuiranu ulogu u razvoju biciklizma i radujemo se proširenim projektima s UCI-om u narednim godinama".

Voditelj Shimano sport marketinga i događanja Myron Walraven rekao je: "Ova najava je dobrodošla i daje poticaj našim europskim marketinškim naporima. Proširenje partnerstva s UCI-om daje nam priliku da razgovaramo s raznovrsnijom skupinom kupaca kako bismo mogli rasti kao tvrtka i nastaviti proizvoditi zadivljujuće proizvode za naše potrošače".

Izvor: UCI - Union Cycliste Internationale 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.