Svijet

Ovo postaje smiješno! UCI zabranjuje vožnju s podlakticama na upravljaču

Nakon što je zabranio "super tuck" položaj vožnje na biciklu, UCI također zabranjuje biciklistima vožnju s podlakticama na upravljaču, osim na kronometarskim utrkama.

Biciklisti više neće smjeti koristiti položaj vožnje s podlakticama na upravljaču bicikla, izuzetno uobičajenu tehniku odmaranja na cestovnom biciklu na način koji oponaša smanjeni otpor vjetra tijekom vožnje u aero poziciji.
 


"Biciklisti moraju poštivati standardni položaj kako je definiran člankom 1.3.008. gdje je sjedenje na gornjoj cijevi bicikla je zabranjeno. Nadalje, zabranjeno je korištenje podlaktica kao oslonca na upravljaču, osim u kronometarskim utrkama”, stoji u novim pravilima.

"Biciklist će obično zauzeti sjedeći položaj na biciklu. Ovaj položaj zahtijeva sljedeće točke oslonca: noge na pedalama, ruke na upravljaču i sjedenja na sjedalu bicikla", stoji kao definicija u UCI pravilniku.

Kazne za kršenje pravila položaja mogu iznositi do 1.000 CHF (švicrakih franaka) i 25 UCI bodova na rang listi na WorldTour događajima, Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

UCI je također promijenio pravila za "feed zone" (zone za hranu i bacanje otpada s bicikla), dodajući kazne za smeće. Vozači također mogu biti kažnjeni, s bodovima na rang listi i kažnjeni s penalima na vrijeme tijekom utrke ako predmete kao što su bidoni i otpad bacaju izvan novih zona za bacanje otpada.

"Biciklisti ne smiju, bez odgovarajuće brige, odbacivati hranu, vreće za hranjenje, boce s tekućinom, odjeću itd. odbacivati izvan zona za otpad koje osigurava i obilježava organizator, na bilo kojem mjestu na stazi. Ako organizator uspostavi zone otpada, biciklist mora sigurno i isključivo odložiti svoj otpad sa strane ceste u ovim zonama koje osigurava organizator”, stoji u tekstu ažuriranog pravila.

"Biciklisti ne smiju ništa odbaciti na samom kolniku ili cesti, već će skrenuti sa strane ceste i tamo sigurno odložiti predmet. Biciklisti također mogu odlagati boce i odjeću u timske automobile ili vozila organizacije ili vozila za osoblje tima koje je zaduženo za hranjenje opskrbu i biciklista".

 Što mislite o novim UCI pravilima? Pišite nam u komentarima. 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.