Svijet

Sagan pozitivno testiran na Corona virus

Tim BORA Hansgrohe upravo je potvrdio da su tri njihova vozača imala pozitivan test: Peter Sagan, Juraj Sagan i Erik Baska.

Biciklisti su se zarazili tijekom trening kampa u Gran Canariji, gdje se cijeli tim trenutno nalazi, a trojica vozača su dobro i izolirani su od ostalih.
 


Svo troje biciklista imaju pozitivan PCR test koji su uzeli kako bi mogli letjeti iz Španjolske u svoju zemlju.

Evo kako je Christopher Edler, šef medicine Bora-Hansgrohea, priopćio zarazu biciklista: "Peter, Erik i Juraj nekoliko su puta putem neovisnih PCR testova bili pozitivni na virus SARS-Cov-2. Sva trojica pokazuju blage, općenite simptome ove bolesti i u ovom trenutku moraju ostati u domaćoj karanteni u skladu s državnim smjernicama dok se ne oporave. I dalje imamo usku komunikaciju s medicinskim timom. Nakon završetka karantene planiraju se daljnje sveobuhvatne medicinske procjene ovih biciklista".
 


U svojoj izjavi, Sagan je objasnio što se dogodilo i zahvalio svom timu na podršci: "Već nekoliko tjedana, moj brat Juraj, naš timski kolega Erik Baška i ja treniramo u Gran Canariji. 29. siječnja/januara imali smo PCR test urađen u lokalnom laboratoriju kako bi nam se mogao odobriti let kući. Nažalost, rezultati nisu bili onakvima kakvima smo se nadali i sva trojica bili smo pozitivni na COVID-19. Svi se osjećamo dobro, ali, očito, od tog dana moramo ostati u karanteni".

"Od trenutka kada smo dobili pozitivne rezultate testa, imali smo punu podršku tima i želio bih zahvaliti našem menadžeru Ralphu Denku i našem medicinskom odjelu na tome. Iako smo tisuće kilometara daleko i izolirani, uvijek se osjećamo kao da smo kraj njih. Držani smo pod stalnim nadzorom i ostat ćemo ovdje koliko god je potrebno. Nadamo se da će naši sljedeći rezultati ispitivanja biti negativni kako bismo mogli što prije nastaviti s uobičajenim rasporedom treninga", dodao je Sagan.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.