Svijet

Sam Bennett do druge pobjede na Paris - Nica, Roglič i dalje prvi u generalnom poretku

Sam Bennett iz Deceuninck-Quick-Stepa je bio najbrži na posljednjem sprintu pete etape na Pariz-Nica, Primož Roglič zadržao je vodstvo u generalnom poretku.

Etapa od 200 kilometara odvela je vozače između Viennea i Bollenea, a uključivala je i dva uspona na posljednjoj dionici, ali bila je pogodna za posljednji sprint. Bilo je nekoliko pokušaja bijega među vozačima poput Victora Campenaertsa, Edwarda Theusa, Thomasa De Gendta, Philippea Gilberta, Tima Declercqa i Olivera Naesena, između ostalih, ali finiš se sve na sprint najbržih.

Na preostalih 35 kilometara, Jumbo-Vismin vozač Tony Martin - koji je pobijedio u utrci 2011. - srušio se na komad cestovne infrastrukture. Roglič iako zahvaćen tim padom uspio se vratiti u glavnu grupu dok je Martin morao odustati zbog loma lakta.

Deceuninck-Quick-Step je u završnici dobro odradio pozicioniranje Bennetta  i unatoč tome što je rano započeo zadnji sprint, uspio je zadržati prednost i ciljem je prešao ispred Nacera Bouhannija (Arkea-Samsic) i Pascala Ackermanna (Bora- hansgrohe). Roglič ima 31 sekundu prednosti u ukupnom poretku nad pobjednikom izdanja utrke 2020. Maxom Schachmannom.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.