Svijet

Avancini pobijedio Schurtera u sprintu na "Capoliveri Legend Cup"

Otok Elba svjedočio je vrhunskom XCO-u događaju s održavanjem utrke "Capoliveri Legend Cup", drugom krugu "Italy International" serije utrka, a upravo ova utrka bila je mjesto koje su Henrique Avancini, Nino Schurter i Kate Courtney odabrali za otvaranje svoje sezone.

Utrka je doista bila na visokoj razini i pobudila je interes velikog broja lokalnih gledatelja. Na kraju utrke Kate Courtney i Henrique Avancini su odnijeli pobjedu.
 


Prvo je održana ženska utrka, gdje je Kate Courtney stigla kao jedna od favoritkinja, ali i s određenim sumnjama nakon svoje neregularne prošle sezone. No, sve sumnje je eliminirala jednim potezom pobijedivši u svom najboljem izdanju. Kao što smo je već vidjeli prije nekoliko sezona, Courtney je od početka preuzela vodstvo utrke i nije se osvrtala iza sebe sve dok nije stigla do cilja.

Amerikanka je bila vrlo solidna i nije ni patila od dugog puta. Kate Courtney pobijedila je s 25 sekundi nad Talijankom Chiarom Teocchi iz Trinity Racing tima i 47 sekundi nad Dankinjom Caroline Bohe iz Ghost Factory Racinga.
 


U muškoj utrci sve su oči bile uprte u Henriquea Avancinija i Nina Schurtera, dva sjajna rivala koji su, unatoč tome što se prvi put ove sezone natječu, uvijek spremni dati sve od sebe za pobjedu. Ali nisu bili sami, a među ostatkom sudionika bila su važna imena kao što su Maxime Marotte, braća Luca i Daniele Braidot ili Vlad Dascalu, između ostalih.

 


Brazilac Henrique Avancini stigao je na Elbu nakon što nekoliko mjeseci nije imao mogućnost napuštanja Brazila i stigao je s namjerom da održi trenutni broj 1 na UCI ljestvici, ali Nino Shurter također je imao ozbiljne motivacije i izašao sa željom da dokaže da je on i dalje glavni suparnik za pobjedu u bilo kojoj utrci na kojoj starta. I tako je utrka i krenula. Od početka je Švicarac poveo i vodio utrku s Avancinijem iza sebe.
 

 


Izmijenili su poziciju tijekom prve polovice utrke, ali istina je da nisu uspjeli napraviti veliku razliku nad ostalima, a vodeću skupinu formirao je velik broj biciklista, uključujući Maxime Marotte, Luca Braidot, Mirko Tabacchi , Andri Frischknecht i Vlad Dascalu.

Nakon vrlo izjednačene utrke u kojoj favoriti ni uzbrdo ni u agresivnom kamenjaru nisu uspjeli napraviti bijeg, Schurter je u posljednjim krugovima pojačao ritam kako bi rastezao skupinu i napravio selekciju u kojoj su samo Avancini, Marotte, Luca Braidot i Vlad Dascalu uspijeli držati tempo.
 


Schurter, Avancini i Marotte stigli su zajedno na cilj i na ravnom dijelu je Brazilac Henrique Avancini lansirao sprint na koji nitko nije mogao odgovoriti. Nino Schurter bio je drugi, Maxime Marotte zatvorio je pobjedničko postolje, Luca Braidot četvrti, a Vlad Dascalu peti.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.