Zanimljivosti

Mobilna aplikacija "Strava" ukida podršku za Bluetooth i ANT+ senzore

Strava je najavila da će prekinuti izravno Bluetooth i ANT+ uparivanje uređaja sa svojim mobilnim aplikacijama.

Promjena neće utjecati na korisnike koji trenutno koriste ciklokompjuter ili GPS sat jer će se podaci prenositi u Strava i generirati istu razinu analitike i mjernih podataka u kojim korisnici trenutno uživaju. Međutim, oni koji Strava aplikaciju koriste izravno na mobilnom uređaju morat će ipak pronaći alternativu.
 


Po pitanju ove objave iz Strave su objasnili: "Nedavno smo otkrili da programsko omogućavanje Bluetooth uparivanja monitora brzine otkucaja srca i mjerača snage izravno s aplikacijom uzrokuje da se Strava sruši i to se događa kod milijuna sportaša - većina njih uopće ne koristi takve vrste senzora".

"Kako bismo značajno poboljšali stabilnost aplikacije, više nećemo podržavati izravno uparivanje aplikacije putem Bluetooth i ANT+ uređaja. Znamo da čak i male promjene u vašoj rutini ili opremi mogu napraviti značajne promijene, stoga cijenimo vaše razumijevanje".

Promjena će biti uvedena od 28. listopada\oktobra, a Strava preporučuje svima koji su pod utjecajem ove promjene da koriste neku od mnogih drugih aplikacija koje se sinkroniziraju sa Strava.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.