Vijesti

Olimpijske igre prvi put u povijesti odgođene na godinu dana

Olimpijske igre u Tokiju koje su trebale biti održane od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine odgođene su za 2021. godinu.

Razlog je pandemija koronavirusa, zbog koje mnogi sportaši u ovom trenutku treniraju samo unutar zidova svog doma.
 


Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach tako su dogovorili na hitnom sastanku održanom ovog utorka, unatoč najavama da će odluka pasti tek idućeg mjeseca.

Kao što je bilo najavljivano te unatoč upornosti japanske vlade i predsjednika MOO-a, Igre su ipak zbog pandemije koronavirusa odgođene na najmanje godinu dana i neće se održati ovog ljeta. To je veliko olakšanje za brojne sportaše koji se u ovom trenutku, što zbog samoizolacije, karantene i zabrane treniranja u dvoranama, ne mogu adekvatno pripremati, ali ni provoditi kvalifikacije za odlazak u Tokio. Moglo bi se zaključiti da je zdravi razum ipak prevladao jer, kako Olimpijske igre promoviraju - sigurnost sportaša je na prvom mjestu.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Olimpijski savez Kanade objavio da ne namjerava poslati svoje sportaše u Tokio ovog ljeta, a to su potom najavili Australija, SAD i Velika Britanija. Samim time, Japan je odlučio popustiti pod pritiskom i zatražiti od MOO-a jednogodišnju odgodu, na što je krovna olimpijska organizacija pristala.

Olimpijske igre nikada u povijesti nisu bile odgođene, a svega su tri puta otkazane od 1896. godine, odnosno od prvih Igara koje su se održale u Ateni.

Igre su zbog Prvog svjetskog rata otkazane 1916. godine u Berlinu, a potom 1940. i 1944. godine zbog Drugog svjetskog rata, a trebale su se održati u Tokiju, odnosno Londonu. 

 

 

 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.