Zanimljivosti

Nova značajka Strava Routes promijenit će način na koji mapirate svoje vožnje

Strava je započela s uvođenjem svoje nove značajke "Routes", kao dio kolekcije nadogradnji koje je aplikacija izdala posljednjih dana. Routes su elegantna kombinacija Stravinih značajki poput "Segment Explore", "My Routes" i "Moje rute".

Značajka Routes, dostupna je samo Summit pretplatnicima, a koristi se podacima Strava aktivnosti kako bi vam pomogla da odabrete najbolje ceste i staze za vožnju koju stvarate.

Predložene rute 

Predložene rute omogućuju korisnicima planiranje aktivnosti s trenutne lokacije ili s bilo kojeg drugog mjesta kojeg odaberu. Značajka će predložiti tri opcije vožnje. Filtri mijenjaju rutu, nadmorsku visinu (ravna, brdovita ili bez preferencija) i površinu (cesta, makadam ili nikakve preferencije). Za svaku rutu Strava pruža udaljenost, profil nadmorske visine, promjene površine po kojoj vozimo i procjenu vremena - na temelju vašeg nedavnog tempa na aktivnosti.
 


Strava značajka "Heatmaps" može se preklopiti na rutama, što je korisno kada tražite najpopularnija biciklistička područja i ceste.

Izrada rute

Stvaranje nove rute sada je moguće i na mobilnom uređaju. Predloženi put koji se generira kada crtate na karti koristi Strava-ine podatke za preporuku cesta i staza.

Korisnički generirane karte

Strava je upotrijebila podudaranje karata i podatke iz preko tri milijarde aktivnosti kako bi privezala GPS pingove do poznatih rubova - bilo kojeg dijela ceste /staze između raskrižja - i uspostavila popularne putne dionice. Algoritam je dizajniran tako da oponaša način ponašanja biciklista i trkača. Koristi podatke iz aktivnosti preko 50 milijuna Strava korisnika za preporuku ruta, uzimajući u obzir čimbenike kao što su vrste bicikla kojim su putovali u određenom segmentu i filtrirali kilometre kojim putuju.
 


Prvi dojmovi

Za vožnje od 20 km do 160 km, predložene vožnje slijede brojne popularne upute i odredišta sa lokacije na kojoj smo planirali rutu. Za sada, nepovoljne trenutni sigurnosni problemi po pitanju Korona pandemije omogućuju nam planiranje ruta za bolja vremena i sunčanije dane, ali čini se da će se ovo ubrzo biti moćan alat za planiranje putovanja i/ili lokalne vožnje.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.