Vijesti

CCC Team ostaje bez glavnog sponzora?

World Tour momčad CCC Team nalazi se u vrlo teškoj situaciji, budući da postoji velika opasnost gubitka glavnog sponzora.

Nakon što je poljski proizvođač cipela po kojem momčad nosi naziv, objavio gubitak od nevjerojatnih 37 milijuna eura u prvom kvartalu 2020, iz tvrtke su poručili kako slijedi reorganizacija poslovanja.

Prema navodima Bankier.pl, CCC grupacija je uspjela postići dogovor s nekoliko banaka kako bi osigurala financije za narednih 12 mjeseci. Uslijed neočekivanog restrukturiranja, CCC je u službenoj objavi za medije, naveo kako će biti prinuđen srezati troškove po pitanju sponzoriranja sportskih kolektiva.

Međutim, još uvijek nije poznato da li se rezanje troškova odnosi na obveze prema CCC Teamu i ženskoj CCC-Liv momčadi.

Prema Wielerflits.nl, ženski tim CCC-Liv ima vlastiti dogovor sa sponzorima i oni su do sada ispunili svoje obveze, ali muški tim je otpustio osoblje i smanjio plaće vozačima kako bi sačuvali novac za utrke u nastavku sezone.

"U slučaju da sezona krene iznova, kako bi imali budžet za odlazak na utrke, morali smo privremeno suspendirati sve osim nekolicine osoblja i uvelike smanjiti plaće vozačima", rekao je menadžer Jim Ochowicz ranije ovog mjeseca. "Čim se utrkivanje nastavi, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti ponovno zaposliti što je moguće više pomoćnog osoblja i revalorizirati naš proračun."

Ekonomski učinci pandemije koronavirusa tek su se počeli odražavati kroz biciklizam. Budući da su utrke obustavljene više od mjesec dana i bez ponovnog pokretanja u bliskoj budućnosti, timovi poput Astane, Lotto Soudala, Bahrein McLarena i Mitchelton-Scotta smanjili su plaće vozačima, pa je čak i UCI bio prisiljen poduzeti mjere rezanja troškova.

Predstavnik sindikata profesionalnih biciklistkinja, Ronny Lauke sugerirao je da neki timovi možda neće preživjeti pandemiju, dok drugi, kao što je Team Sunweb, već obnavljaju ugovore za vozačima za narednu sezonu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.