Zanimljivosti

Strava ograničila praćenje segmenata

Posljednje ažuriranje društvene mreže Strava razočarati će mnoge sportaše, jer od sada ljestvica s najboljim rezultatima neće biti dostupna u besplatnoj opciji. Ostale promjene uključuju poboljšanja alata za izgradnju ruta, te promjene na projektu Summit.

Strava je danas objavila najnovije u nizu ažuriranja svoje ponude, koja je reklamirana kao jedna od najpopularnijih promjena u biciklističkoj aplikaciji još od njenog početka 2009. godine. Najznačajnija značajka ove aplikacije, koja će privući najveću pozornost mnogih sportaša jeste ljestvica sa segmenitima i KOM/QOM, koji će od danas postati dostupna značajka samo uz pretplatu.
 


U otvorenom pismu zajednici, osnivači Strave Mark Gainey i Michael Horvath pisali su o svojim planovima koji uključuju "stavljanje pretplate koja bitniju misiju Strave", ali će "još uvijek ponuditi i besplatnu verziju Strave".

Kao dio najnovijeg ažuriranja, Strava je također pojednostavnila svoj model pretplate, poboljšao metrike treninga i temeljito su obradili alat za izradu ruta.

Kao odgovor sve većem porastu Gravel discipline, izrada ruta na Stravi sada prekriva i toplotne karte popularnosti ruta i uključuje vrste površina za one koji žele pronaći - ili izbjeći - dionice koje se manje koriste.

Strava je napustila projekt Summit i model pretplate za Trening, Sigurnost ili Analizu koji je predstavljen 2018 godine. Umjesto toga, prešla je na jedinstveni platni zid, po kojem se korisnici ili pretplaćuju ili ne.
 


Nova struktura cijena na Stravi sastoji se od godišnje pretplate od 59,99 EUR godišnje ili postoji mjesečna pretplata od 7,99 EUR. Također, tu je i opcija dvomjesečnog besplatnog probnog plaćanja za Stravu, za sve nove korisnike ili one koji su trenutno na besplatnoj platformi.

Ljestvica s najboljim rezultatima

Od danas, samo 10 najboljih rezultata na KOM/QOM ljestvici bit će vidljivo korisnicima koji ne plaćaju. Ostatak ploče s rezultatima, zajedno s prošlim naporima pojedinca, biti će dostupno samo platišama. Besplatni korisnici Strave i dalje će moći istraživati, stvarati, označavati i pretraživati segmente, kao i vidjeti njihove PR-ove i CR-ove. Međutim, oni koji žele analizirati svoje dosadašnje napore, usporediti rezultate ili pregledati rezultate izvan 10 najbržih morat će se pretplatiti.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.