Zanimljivosti

Armstrong: Volio bih da mogu promijeniti neke stvari

Nekoć najbolji biciklist svijeta, a danas aferom o dopingu osramoćeni Lance Armstrong je dobio svoj dokumentarac na ESPN-u pod jednostavnim nazivom "Lance" gdje se osvrće na svoj život.

Svijet je u doba korona krize i pauze od sporta zaludio dokumentarac u Michaelu Jordanu, a američka televizijska kuća ESPN je potaknuta tim uspjehom nanjušila potencijal za još sličnog sadržaja pa je požureno s izbacivanjem još toga.

Drugi na redu je ponajbolji biciklist u povijesti Lance Armstrong koji je na kraju osramoćen u doping aferi te se morao odreći svega, a u dokumentarcu se osvrnuo na svoj život te je, očekivano, izrazio duboko žaljenje zbog svojih postupaka.

"Volio bih da mogu to promijeniti, volio bih da sam mogao iti bolji čovjek. Sve što mogu reći jest to da mi je žao i nastaviti dalje. Sve to vodi do pitanja mogu li živjeti sam sa sobom, mogu li spavati noću? A ja to mogu", kazao je Armstrong.

Armstrong je na svom vrhuncu osvojio sedam Tour de Francea u nizu, a kasnije je otkriveno kako je prilikom toga koristio doping. On je u početku to nijekao te je dizao tužbe protiv svih koji su ga optuživali za varanje, ali je 2013. napokon priznao te je javno osramoćen.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.