Vijesti

Primož Roglič prvi put u karijeri prvak Slovenije

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je odnijeo pobjedu na Državnom prvenstvu Slovenije, ostavivši iza sebe mladog Tadeja Pogačara na drugom mjestu.

Utrke su se vratile nakon što je iskontrolirana pandemija corona virusa u većem dijelu Europe, a prvi događaj bila je cestovna utrka Državnog prvenstva Slovenije. Utrka je bila dugačka 145,8 kilometara na ruti koja je spajala Cerklje i Ambroz pod Krvavcem i koja je završavala sa usponom od 8,3 kilometra koji je imao najveći nagib od 7,8%.

Iako je Slovenija prva zemlja u Europi koja je proglasila kraj pandemije Covid-19, javna okupljanja i dalje moraju biti do 200 ljudi, a preporučuje se socijalno distanciranje. Ali gledajući slike, izgleda da su stvari bile baš kao što su bile i prije pandemije.

Utrka je imala rane napade vozača poput Jana Tratnika, Matića Groselja, Nika Cemazara. Tratnik je bio posljednji čovjek koji je ostao ispred tijekom prvog dijela posljednjeg uspona, a ubrzo mu se pridružio Roglič.

Vozač Bahreina McLarena ubrzo je pao u poretku, a nekoliko metara kasnije, Tadej Pogačar iz UAE Team Emirates pridružio se Rogliču ispred. Dvojica asova borila su se do posljednjeg kilometra, ali vozač Jumbo-Visme pokazao se najjačim na svojoj prvoj trci 2020. godine, uzevši naslov državnog prvaka prvi put u karijeri. Pogačar je prešao ciljnu liniju na drugoj poziciji, a na treću stepenicu završnog postolja stao je Matej Mohorič iz Bahreina McLarena.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.