Vijesti

Prva etapa Tirreno-Adriatico u ruke Pacala Ackermanna

Pascal Ackermann iz Bora-Hansgrohea odsprintao je do pobjede na prvoj etapi Tirreno Adriatico.

Prva etapa talijanske utrke bila je duga 133 kilometra preko ravničarske rute sa startom i ciljem u Lido di Camaioreu. Bijeg dana započeo je sa šest vozača, ali završio je sa samo dva, koji su se vratili u glavnu grupu na 18 kilometara do kraja dok se grupa pripremala za što bolje pozicije u završnom sprintu.

Iako je Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) prvi započeo vrlo jak sprint koji je izgledao kao sigurna pobjeda, Ackermann ga je uspio prestići i proći kroz cilj prvi, preuzimajući tako i vodstvo u generalnom poretku. Spomenuti Gaviria je prošao kroz cilj drugi a mjesto na podiju je popunio Cort Magnus (EF Pro Cycling).

"Bila je to nevjerojatna utrka danas, jer nismo znali kakva će zapravo biti", rekao je Ackermann. "Uoči ovoga, imao sam samo jedan dan na biciklu, jer sam bio bolestan, pa nisam znao kakva će biti moja forma. Ali tim je sjajno odradio posao i vjerovali su mi. Bio je težak i dug sprint, jer sam došao iz pozadine. Ali na kraju sam imao dobru brzinu i uspio sam pronaći prazninu u pravo vrijeme i prvi preći preko crte."

"Jako sam sretan i stvarno želim zahvaliti svojim kolegama. Mislim da je moja forma dobra i da smo danas savršeno izvršili svoj plan. Sad je pritisak nestao i možemo vidjeti što je moguće u sljedećih nekoliko etapa, a nadam se da možemo uzeti još neku pobjedu u ravnim sprinterskim dionicama. Ali ovdje imamo i jake GC vozače, s Konradom i  Majkom se nadamo da ćemo i u generalnom poretku imati dobar nastup."

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.