Vijesti

Pogačar: "Imam svoj stil, ako imam noge napadam."

Tadej Pogačar iz UAE Emirates odnio je pobjedu na devetoj etapi u Pirinejima na Tour de Franceu 2020. godine, što je prva u njegovoj karijeri.

Bio je to opet vrlo aktivan dan za mladog Slovenca jer je napao posljednji dio posljednjeg uspona i stvorio odabranu skupinu sa svojim sunarodnjakom Primožem Rogličem (Jumbo Visma), Mikelom Landom (Bahrein McLaren) i Eganom Bernalom (Ineos). Etapa se svela na malobrojni sprint, u kojem se pokazao najbržim, odnijevši prvu pobjedu na Tour de Franceu u karijeri.

"To je stvarno ludo", rekao je Slovenac. "Ova pobjeda dolazi nakon teškog dana. Zahvaljujući mojim suvozačima, zaista su dobro radili cijeli dan. Sretan sam što sam izvukao ovu pobjedu. Na kraju, želio sam steći što više vremena u generalnom poretku. U zadnjih 100 metara razmišljao sam o deset sekundi bonifikacije koje idu pobjedniku. Fokusirao sam se na sprint. Ne znam što se dogodilo u sprintu. Samo sam išao gas do kraja. Zaista sam zadovoljan svojim prvim tjednom na Touru. Napravio sam samo jednu pogrešku. Kao tim uzeli smo dvije etape, zasad je stvarno dobro."

Unatoč gubitku vremena tijekom šeste etape utrke, Pogačar je pokazao napadački stil koji mu je vratio neko vrijeme i stavlja ga na sedmu poziciju ukupno, 44 sekunde iza Rogliča. "Nevjerojatan je dan to bio", rekao je. "Dao sam sve od sebe na posljednjem usponu. Nisam se uspio riješiti ostalih, ali surađivali smo i uspjeli smo se vratiti Marcu Hirschiju koji je napravio sjajnu etapu.“

"Tada sam uspio pobijediti etapu, to je ludo. Uvijek sam se borio za pobjedu kad god sam imao priliku, uključujući i kada idem protiv Primoža. Uvijek sam ga jako poštovao, a osim toga, poštujem sve. Ali to je biciklistička utrka i ako imam noge napadam. Nova generacija je ovdje i imam svoj stil. Ako ne napadnem, to je zato što nemam dobre noge."

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.