Zanimljivosti

719km sa 15000m uspona za 43.5h !! Lachlan Morton je nadčovjek

Dok se velika većina profesionalnog pelotona nastavlja utrkivati ​​u strogo ograničenim epidemiološkim uvjetima na Tour de Franceu, Lachlan Morton iz tima Education First upravo je prešao 719 km šljunkom južne Španjolske za samo 43,5 sati.

Morton je sudjelovao na utrci Transiberica Ultracycling 'Badlands' koja je započela u andaluzijskom gradu Granadi, pobijedivši u rekordnom vremenu.

U jednostavnoj utrci tipa 'prvi do cilja', Morton je uspio prevaliti 719 km južnošpanjolskog terena, pustinjama i planinskim terenom, od čega 85 posto terenskog, za manje od dva dana, zaustavivši se samo 19 minuta u cijeloj vožnji.

Morton je bio jedan od 121 vozača koji su sudjelovali, podijeljeni u solo i duo kategorije, koji su napustili Granadu prema planinama Sierra Nevada. Prešavši trio vrhova, Col of La Argumosa, Collado Alguacil i Collado Bermeja, nakon čega je utrka prošla pustinju Granada.

Nakon uspona na 2.168 metara visoku zvjezdarnicu Calar Alto, Morton je zatim prošao pustinju Tabernas, a zatim planinski lanac Sierra de Alhamilla. Tada su stvari postale teže: Morton je tada morao prijeći 4.000 m uspona za samo 100 km kad je stigao do vrha Pico de Veleta, najviše ceste u Europi na 3.202 m. Organizatori su predviđali da će rutu od 719 kilometara koja je pokrivala 15 000 m uspona najbrži vozači završiti za otprilike četiri dana, tako da je Mortonovo vrijeme od 43 sata i 30 minuta bilo stvarno nešto posebno.

Mortonu, međutim, cilj nije bio toliko pobjeda, već učenje o tome za što su sposobni vaše tijelo i um.

Mislim da uvijek učiš o sebi kada si u tim teškim uvjetima. Vaš je svijet pojednostavljen na vas i vaš bicikl. Nikada nije isto, tako da se radujem novim izazovima ... Ruta je zaokupila moju maštu“, rekao je Morton po završetku utrke. „To sve pojačava. Vaš se emocionalni mozak pojačava. Moći se natjecati u tako jedinstvenom okruženju takva je privilegija. Vrhunac je preko 3000 metara. Pokriva jedinu službenu pustinju u Europi, a ima i dijelove plaža. To je dio Španjolske koji mi zapravo nije poznat. Također, mentalno trenutno žudim za raznolikošću."

Natječe se nekoliko vrlo sposobnih ultra tipova. Ali u velikoj mjeri sebe morate prevladati u ovim dugim događajima.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.