Vijesti

Liječnici i maser Naira Quintane u pritvoru zbog sumnji na doping

Francuski list Le Parisien potvrdio je da su dvije osobe u pritvoru u Francuskoj nakon istrage koja se vodi vezano za ljude iz pratnje  Naira Quintane zbog sumnji u doping.

Nakon završetka Tour de Francea, Agence Press France (AFP) izvijestila je da je tijekom utrke pretražen hotel francuskog tima Arkea Samsic u Meribelu, što je dovelo do "otkrića brojnih proizvoda, uključujući lijekove i metode koje se mogu okvalificirati kao doping ", rekla je tužiteljica Domininque Laurens.

Kasnije tog dana, francuske novine Le Parisien potvrdile su da su dvojica liječnika povezanih sa Quintanom i njegov fizioterapeut iz tima od jutra u pritvoru, a vozač i njegov brat Dayer su bili na razgovoru ujutro. "Prema našim informacijama, u nekim je osobnim stvarima pronađeno gotovo 100 mililitara fiziološkog seruma i opreme za injekcije", navele su novine. "U nekoliko nedavnih slučajeva dopinga, infuzije fiziološke otopine korištene su za smanjenje razine hematokrita u krvi."

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.