Zanimljivosti

Rolla ulazi na velika vrata u svijet biciklizma

eSport-ovi trenutno cvjetaju, s biciklizmom koji je već dugo dijelom virtuelnog svijeta. Vožnja i treninzi u zatvorenom pokazali su snagu tijekom doba pandemije, a još uvijek se traži smart trenažer više po trgovinama.

Ovdje se Zwift nametnuo kao vodeća platforma, no na tržište stiže prva "domaća" aplikacija imena "Rolla", koja traži svoje mjesto u ovom dijelu sporta i očito je da ekipa koja stoji iza ovog projekta ima velike planove.
 


Kraj biciklističke sezone je pred nama i ponovo gledamo stvari koje nas ostavljaju bez presedana. Ne mislimo na globalnu pandemiju koja je stavila pod kontrolu naš društveni model, već na prvo eSports Svjetsko prvenstvo u biciklizmu. Virtuelni biciklizam je već dugo na tržištu, ali ova je godina zasigurno bila veliki skok iz više razloga.
 


Međutim, nismo tu da govorimo o Svjetskom prvenstvu već o jednoj posebnoj prilici: Rolla je dala zeleno svjetlo, a BikeMagazin je odlučio krenuti u pravcu organizacije virtuelnih utrka. Ako do sada niste koristile Rolla aplikacije, vrijeme je da probate. Baš kao što su Zwift, Tacx ili Rouvy međunarodno poznati, Rolla će postupno postati dijelom tog popisa. Jer Rolla ima ozbiljne namjere da se nametne kao takva, a "BikeMagazin Cycling Challenge" je samo uvod u ono što slijedi.
 

 


Već ranije smo pisali o ovom izazovu u kojem morate napraviti što veći broj kilometara da biste osvojili novčane nagrade. Sve što je potrebno jeste da skinete neke od dostupnih Rolla aplikacija (Rolla One, Rolla World i Rolla Cast), instalirate je na svoj uređaj (mobitel ili laptop), prijavite se na izazov (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i vozite. Vaši kilometri će se bilježiti u Rolla One aplikaciji i na kraju ćemo nagraditi one koji su vrijedno vozili i radili na svojoj kondiciji.
 


Međutim, ovo je samo uvod u ono što slijedi i što stvaraoci ove "cycle/jog" aplikacije planiraju kada govorimo o biciklizmu. U razgovoru sa Ivom Đikić, direktoricom Rolle, otkrili smo da iza pozadine organizacije ovih izazova stoje puno veći planovi, a tu se ponovo vraćamo na svijet virtuelnih utrka.

"Ovo je tvornica virtuelnog svijeta za bicikliste i aplikacije Rolla gledam kao glavni prostor gdje će se u budućnosti održavati utrke i treninzi svih biciklista, a ponajprije onih naših domaćih iz cijele regije. Naš konačni cilj je suradnja sa svim biciklističkim savezima i organizacija virtuelnih utrka, liga i prvenstava u zimskom periodu kada svi radije treniramo i sigurnosti i toplini svog doma. Ovdje nam se BikeMagazin učinio kao savršen partner za organizaciju "Cycling izazova" i promociju Rolla aplikacija. Kroz ove izazove naši programeri će testirati sve segmente natjecatjeljskog dijela Rolla aplikacija i pripremati se za puno veće projekte koji će zasigurno doći na veliko iznanađenje kako biciklista, tako i trkača", izjavila je Iva Đikić.

Naravno, ovdje je potrebno i udruživanje i sinergija između Tacxa i Garmina što će doći u određenom trenutku i pomoći će svim biciklistima da se natječu pod jednakim uvjetima. I Rolla će posvjedočiti nekim velikim promjenama u svijetu biciklizma.
 


BikeMagazin je preuzeo na sebe organizaciju i pomociju ovih događaja, ali Rolla učinit će mnogo više: pobrinut će se da svi događaji budu uspješni.

A što je konkurancijom, sa Zwiftom? U ovoj bitci za virtualne biciklističke platforme Zwift je nesumnjivo predvodnik. U stvari, Iva Đikić, izrazila je oduševljenje što je jedan ovakav izazov krenuo i postao virtualan nakon toliko dugo iščekivanja. "Ovo je jako velik projekt u kojeg je uključen velik broj ljudi, koji su proteklih mjeseci neumorno radili na platformi i svi smo iščekivali trenutak kada ćemo se predstaviti biciklistima. I sada smo jednostavno sretni zbog "BikeMagazin Cycling Challenge" događaja".

"Zwift je nedvojbeno vodeća platforma, no mi na njih ne gledamo isključivo kao konkurenciju, već kao dokaz da smo na prvom putu. Mi težimo ka svojim ciljevima i planovima, te nastojimo da uočimo sve prednosti i nedostatke u virtualnim platformama, implementiramo one pozitivne stvari, a poradimo na nedostacima kako bismo stvorili jedno savršeno okružje na zadovoljstvo svih sportaša", dodala je Iva.
 


Ukoliko se niste prijavili na "BikeMagazin November Cycling Challenge", još uvijek nije kasno. Više o događaju možete saznati OVDJE ili se jednostavno informirati putem Facebook događaja, instalirati aplikacije Rolla i poslati Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. da ste zainteresirani za sudjelovanje u izazovima koji će se organizirati tijekom zimskih mjeseci.

Da, dobro ste pročitali - organizacija ovih virtuelnih događaja ide iz mjeseca u mjesec i pred vama su novčane nagrade za osvojiti, a vjerujemo kako će se tu naći i utješne robne nagrade za one najupornije koji možda ne uspijevaju napraviti velike kilometraže, ali su tu sa nama od početka.

"BikeMagazin November Cycling Challenge" će se održati od 10.11.2020. u Rolla virtuelnom svijetu gdje trenutno imate na raspolaganju 8 staza dostupnih za bicikliranje. Nije važno koju od staza odaberete, zapravo možete voziti svaku od njih, a vaši kilometri će se zbrajati, vaše zdravstveno stanje i kondicija će se poboljšavati i vjerujemo kako će Rolla postati sastavni dio vaših biciklističkih treninga i vožnji u zatvorenom.
 


Naravno, uvijek će biti onih koji ne uživaju u vožnjama u zatvorenom i čekaju svaki slobodan trenutak da izađu tamo vani i voze. Mi to razumijemo, vidjeli smo kako je Tom Pidcock uživao u svojoj blatnjavoj vožnji na eMTB Svjetskom Prvenstvu i doista i tu se krije određena doza zabave.
 


Za sve ostale koji nestrpljivo čekaju utorak, 10.11.2020. i start izazova, želimo puno sreće i velik broj kilometara na Rolla brojčanicima.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.